Vaspitavnje i odgajanje dece

Da li sam dobra majka ako puno radim?

Ritam kojim se danas živi je brz, intenzivan i naporan. Da biste obezbedili egzistenciju svojoj porodici često je neophodno da radite prekovremeno. Ne retko se dešava da vas poslovne brige more i van radnog vremena. Ljudima koji imaju decu ovo biva još teže, jer deca ne praštaju što moraju da dele vašu pažnju. Ovo je razlog što nam se majke često žale pitajući se da li mogu biti dobe majke ako su poslovno puno angažovane.

Vi jeste dobra majka!

Upravo činjenica da se preispitujete da li možete da uradite nešto više za svoje dete potvrđuje da ste dobra majka.  Vi time što radite za svoje dete činite više pozitivnih poteza.

  1. Nezanemarujući svoju karijeru dajete primer ambiciozne i uspešne ličnosti.
  2. Pokazujete mu da je u životu neophodno istivremeno negovati više aspekata ličnosti.
  3. Dajete mu na značaju time što slobodno vreme provodite sa njim.
  4. Zarađujete neophodna sredstva za život.

Zapamtite: Vreme koje provodite sa detetom se ne meri samo kvantitetom već i kvalitetom. Potrudite se da unapred osmislite vreme i isplanirate aktivnosti. Priuštite sebi i detetu bar koji sat za  zajedničku relaksaciju i uživanje. Budite majka kakva vi želite bez obzira na pritiske sredine. Danas je na žalost uobičajeno da okolina olako sudi. Vi niste okrivljeni i nemojte da dozvolite da se tako osećate.

Leave a Reply

%d bloggers like this: