Razvoj govora,  Vaspitavnje i odgajanje dece,  O ranom razvoju

Možda se moje dete ne razvija onako kako bi trebalo? Prvi koraci. Kako, zašto, kada i gde otići?

Zabrinuti ste!

Da li vaše dete govori manje od svojih vršnjaka? Da li pljeska rukama ili radi neku sličnu radnju kada je uznemireno? Vrišti i glasa se više nego što govori? Postaje veoma uznemireno ili izrazito stidljivo zato što ne može da komunicira i iskaže svoje želje i potrebe. Moguće je da ima jezičko kašnjenje. Ali dobra vest je da ima mnogo načina da mu se pomogne!

Obratite se stručnjacima

Logoped je stručnjak koji se bavi procenom i terapijom govorno jezičkih poremećaja. On će vas saslušati, napraviti logopedsku procenu i po potrebi će uključiti druge stručnjake (lekare, psihologe, defektologe drugih profila itd).

Pozovite telefonom i zakažite savetovanje kod logopeda

Ovo je najteži korak mama! Ali on je veoma važan. Uzmite telefon, pozovite logopeda i recite šta vas muči. Zapamtite, vi uvek možete da promenite mišljenje, ali logopedska procena sigurno neće povrediti vaše dete. Vi ste ti koji biraju terapeuta i taj izbor uvek ostaje na vama.

logopedska-procena

Logopedska procena

Logopedska procena će se obaviti u prijatnom prostoru. Logoped će vam postavljati pitanja o razvoju deteta od najranijeg perioda pa sve do sada. Posebno će se interesovati za prvu godinu. Logoped će posmatrati vaše dete, igrati se sa njim, izvešće neke ,,test“ situacije ( Gde je kuca? Kako kuca laje?)

To može da košta

Informišite se o cenama

Informišite se koju vrsti usluga možete dobiti u državnoj praksi, a koju u privatnoj. Važno je da znate da od vremena započinjanja terapije i ritma tretmana u velikoj meri zavisi nivo uspešnosti.

Privatna logopedska terapija

Jedna od opcija je terapija u privatnoj praksi. U okviru naše ponude pronaći ćete sveobuhvatnu terapiju, posvećenost deci, edukaciju roditelja i iskusne terapeute.

to-je-samo-igra

To je sve igra

Ne brinite, vaše dete neće biti na mukotrpnom drilu. Terapeuti su obučeni da svoju terapiju zasnivaju na igri. Pomislićete, ja ne znam kako to rade, ali prosto pleni i divno ih je posmatrati.

Učestvujte u terapiji svog deteta

Najbolja stvar koju možete da uradite je da posmatrate napredak svog deteta, a uz to da dobijete savet logopeda. Stvarno je važno za mame i tate da naprave dobar kontakt sa terapeutom, da se pridržavaju instrukcija koje dobijaju i poštuju postavljene ciljeve.

Leave a Reply

%d bloggers like this: